PROJE ÇALIŞMALARI

PROJE ÇALIŞMALARIMIZDA TEMEL AMAÇLARIMIZDAN BİRİ, GENÇ BEYİNLERİ DÜŞÜNMEYE, GÖZLEM YAPMAYA, MERAK ETMEYE, MERAK ETTİKLERİNİ ARAŞTIRMAYA TEŞVİK ETMEKTİR.

Farklı derslerde öğretilen yetenek ve bilgilerin, proje yapılırken kullanılıyor olması öğrencilerimize azımsanmayacak faydalar sağlamaktadır. Proje tamamlandığı anda içinde okuma, yazma, gramer, matematik, istatistik, etik, mantık, kritik düşünce, bilgisayar, programlama, grafik çizme, bilimsel yöntem, teknik veya özel alanları kendi kendine öğrenme mümkün olabilmektedir.

ÖĞRENCİLERİMİZİN KENDİ KENDİNE ÖĞRENMESİNİ, MEVCUT BİLGİ HAVUZUNDAN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİLGİYİ BULMASINI, HEYECAN VERİCİ YENİ BİR OLGUYU KEŞFETMESİNİ, İHTİYAÇ DUYDUĞU ALETLERİ BELİRLEMESİNİ, SEÇMESİNİ VE KULLANMASINI SAĞLAYAN BELKİ DE EN ÖNEMLİ EĞİTİMSEL FAALİYETTİR.

Projelerini tamamladıkları zaman öğrencilerimiz kendine güvenen, yetenekli, kariyer hedefi olan, hazırlıklı, disiplinli ve isteklendirmeye sahip genç liderler haline gelirler. Hayatta karşılaşacakları her soruna proje mantığı ile yaklaşmayı ve sonuçlandırmayı öğrenmiş olurlar. Artık onlar için hiçbir sorun aşılmaz, çözülmez değildir. Proje çalışmalarımız sadece bir uygulama değil, kendi kendini doğrulayan ve heyecan verici bir faaliyettir. Çünkü o az bilinen veya bilinmeyen bilgilerin keşfini içerir.

Öğrencilerimizde kişisel önem duygusunu geliştirir. Proje çalışmalarımız genellikle bilimsel sorularla veya öğrencilerimizin ilgisinin olduğu alanlarla ilişkilidir. Öğrencilerimizin soruları, dış etkilerden bağımsız olarak resmi, sınanabilir, çözülebilir problemlere dönüştürmelerini sağlamaktadır. Cevabın bulunması, sonucun öğrenilmesi insanı heyecanlandıran, haz duymasını sağlayan önemli bir keşif anıdır. Okulumuzda her yıl farklı soruların yanıtını ve kanıtını araştırıp bu hazzı öğrencilerimize yaşatmakta olan farklı içerikte ve çok sayıda proje çalışmaları yürütülmektedir.