PROJE ÇALIŞMALARI

EĞİTİMİN AMACI ÇOCUKLARIN GENÇ BEYİNLERİNE SOYUT BİLGİLERİ DEPOLAMAK DEĞİLDİR FELSEFEMİZDEN HAREKETLE, YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK PROJE ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR.

Farklı düşünen, üreten, yaratan, eleştirel bakabilen, problem çözebilen çocuklar yetiştirilmesi amacıyla proje temelli bir eğitim yaklaşımıyla eğitim faaliyetlerimiz sürdürülmektedir.

ÖĞRENCİLERİN ALGILARINA, YAŞLARINA VE GELİŞİM DÜZEYLERİNE GÖRE GELİŞİMSEL BECERİLERİNİN VE ÖĞRENİM DEĞERLERİNİN FARKLILAŞTIRILMASI AMACIYLA PROJELER ÖNEMLİ BİR ARAÇ OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR.

Yaparak yaşayarak öğrenme anlayışına dayalı olan proje çalışmalarımızın, sınıflarda veya dersin gerektirdiği mekânlarda (laboratuvarlar, atölyeler, müzeler, sosyal ve kültürel alanlar, parklar, bahçeler, vb.) uygulamalara dönük olmasına özen gösterilmektedir.

Proje çalışmalarımız ile öğrencilerimizde;

✓  Toplumsal sorumluluk bilinci gelişir,

✓  Farklı sosyo-ekonomik kültürleri tanır,

✓  Özgüveni artar,

✓  Sorumluluk bilinci gelişir,

✓  Organizasyon becerileri gelişir,

✓  Takım çalışmasını deneyimler ve geliştirir,

✓  İletişim becerilerini zenginleştirir,

✓  Güçlü yönlerini ortaya çıkarıp güçsüz yönlerini geliştirme fırsatı bulur,

✓  Bağımsız davranabilme özelliğini geliştirir,

✓  Yaratıcı düşünme ve sorun çözme becerilerini geliştirir,

✓  Dünyanın her yerindeki ihtiyaçların evrenselliğini kavrar,

✓  Gerçek yaşamda fark yaratacak bazı becerileri önceden, henüz İlkokuldayken deneyimleme ve kazanma fırsatları bulur.