ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZİN HEDEF BELİRLEMELERİNE YARDIMCI OLMAK, AKADEMİK BAŞARILARINI ARTIRMALARINI, SOSYAL YÖNLERİNİ GÜÇLENDİRİP GELİŞTİRMELERİNİ, FARKINDALIKLARINI ARTIRIP, YETENEKLİ VE BAŞARILI OLDUKLARI YÖNLERİNİ SAPTAMALARINI SAĞLAMAK AMACIYLA ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SİSTEMİ KURULMUŞTUR.

Öğrenci koçluğu sistemi devam – devamsızlık işlemlerinin takibi, veli – öğretmen – okul iş birliğinin sağlıklı olarak işlemesi için geliştirilen bir sistemdir. Bu sistemde her öğrencinin takibinden bir öğretmen sorumludur. Öğrenci koçu, öğrencinin dersle ilgili ve ders dışındaki ilgi ve yeteneklerini gözlemler, kendini geliştirmesi yönünde ona destek olur.

Öğrenci koçluğu sisteminde okul yönetimi, öğrenci koçu ve okul rehberlik birimi birlikte çalışmaktadır. Öğrenci koçu sık sık veli ile irtibata geçer, danışman öğretmen uzmanlık gerektiren konularda öğrenciyi okul rehberlik birimine yönlendirir.

ÖĞRENCİ KOÇUNUN GÖREVLERİ;

✓  Veliyi okula davet ederek kendisini tanıtır, öğrenci ile ilgili bilmesi gereken her şeyi kendisi ile paylaşmasını sağlar, ve eğer öğrenciyi ve aileyi yakından tanımak gerekirse rehber öğretmenden bilgi alır.

✓  Öğrenci ve veli ile ilgili bilgileri gizli tutar, gizlilik konusunda veli ve öğrencinin güvenini sağlamalıdır.

✓  Öğrenciye her gün belirli bir zaman ayırmalı ve öğrencinin özel görüşme isteğini hiçbir zaman geri çevirmemelidir.

✓  Öğrenci uyum sorunu veya akademik bir problem yaşıyor olabilir, ders öğretmenleri ile görüşme yaparak sorunun ne olduğunu tespit eder.

✓  Etütlere katılması konusunda ısrarcı olur, takibini yapar ve devam durumu hakkında veliye bilgi verir.

✓  Öğrencinin zararlı alışkanlıkları var ise bu konuda kendisine yardımcı olur, tedavisi konusunda ailesi ile iş birliğine geçer.

✓  Her gün öğrencinin kılık kıyafeti ile ilgili kontrolünü yapar, gerekirse uyarır ve veliye bilgi verir.

✓  Öğrencinin meslekleri tanımasına, seçmesine ve sonraki eğitimi ile ilgili karar vermesine yardımcı olur.

✓  Öğrencinin herhangi bir konuda özel bir yeteneği varsa okul içi ve okul dışı yarışmalara katılmaya teşvik eder.

✓  Öğrenciye okul kuralları hakkında bilgi verir ve takibini yapar.

✓  Devamsızlık durumunu idareden takip eder, veliye bilgi verir.

✓  Öğrencinin verimli ders çalışması konusunda gerekirse rehberlik biriminden destek alarak plan yapar, takip eder.

✓  Rehber öğretmen başkanlığında her ay düzenli olarak paylaşım toplantısı yapılır.