REHBERLİK HİZMETLERİ

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ÇALIŞMALARI EĞİTİMİMİZİN AYRILMAZ BİR PARÇASI VE BÜTÜNLEYİCİSİDİR. BU NEDENLE ÖZEL ANAKENT İLKOKULU’MUZDA REHBERLİK ÇALIŞMALARI DİĞER EĞİTİM ÇALIŞMALARI İLE BİRLİKTE DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik çalışmalarında amacımız; öğrencileri tanımak, onları içinde bulundukları okul ve yaşadıkları toplum hakkında bilgilendirmek, bireysel yardım görmelerini sağlamak, kendilerini tanımalarına ve yeteneklerini fark etmelerine yardımcı olmaktır.

✓  Rehberlik çalışmalarımız bireyin kendine ilişkin konularda karar verme hakkına saygı, gizlilik, güven, bireyin değerliliği ve gönüllülük ilkelerine dayanır.

✓  Öğrencilerimizin karşılaştıkları güçlüklerle başa çıkmaları, kendilerine uygun seçimler yapmaları ve doğru kararlar verebilmelerinde destek vererek yardımcı olunur.

✓  Rehberlikte ihtiyaca göre bireysel ve grup çalışmalarına yer verilir.

✓  Rehberlik çalışmalarının verimli olabilmesi için okul – aile – çevre iş birliğine öğrencilerimizin de istekle katılması beklenir.

✓  İhtiyaca göre öğrenci, veli, öğretmenlerimize yönelik bireysel danışmanlık yapılır.

✓  Öğrencilerimizi tanıma, kendisini tanımaya yönelik uygulamalar, anketler, tema çalışmaları, dikkat-algı-motor koordinasyon çalışmaları çeşitli yazılı çalışmalar, grup oyunları uygulamalı olarak yapılır, değerlendirilir.

✓  Öğrencilerimize verimli ders çalışma ve doğru çalışma alışkanlıkları kazandırmaya yönelik bilgilendirici çalışmalar yapılır.

✓  Değerler eğitimi ve sınıf rehberlik çalışmalarına yönelik sınıf öğretmenlerine müşavirlik yapılır.

✓  Sosyal etkinlik ve kulüp çalışmalarına öğrenci seçimi ve yönlendirme ve takibi yapılır.

✓  Öğretmenlerimiz gerekli gördüğünde öğrenciyi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimine gitmeye özendirir ve destek alması gereken öğrencilere yardımcı olma konusunda birimle iş birliği yaparlar.

✓  Velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bilgilendirici bültenler, seminerler programlanır.

✓  Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimimiz, öğrenciye sorunlarını çözebilen, kendisi ile barışık, sağlıklı, dengeli, kişilik kazandırmayı amaçlar.

HEDEFİMİZ;

Kendi özelliklerini tanıyan, kendine güvenen, başkalarının farklılıklarını kabullenen, olumlu ilişkiler kuran, kendi ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak hayatını yönlendiren sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.