ÜNİVERSİTE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZİN LİSE SONRASI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUYABİLME VE BELİRLEDİKLERİ MESLEKİ HEDEFLERİNE ULAŞMALARINA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİPTİR.

Hazırlık sınıflarında; İngilizce derslerinin yanı sıra Matematik dersi de haftalık programda yer almaktadır. Hafta içi 1 ders saati Matematik terminolojisi öğretilmekte, 3 ders saati de Matematik temel konularının öğretilerek daha iyi bir alt yapı oluşturulması, ileri sınıf düzeylerinde daha yüksek akademik başarıya ulaşılması hedeflenmektedir.

9. ve 10. sınıfta; öğrencilerin üniversitede temel olacak bilgileri kazanmaları sağlanırken, üniversite giriş sınavlarında başarılı olmaları için de gerekli bilinçlendirme çalışmaları ve her dönemde 2’şer olmak üzere toplam 4 deneme sınavı yapılmaktadır. 10. sınıf düzeyinde 8 deneme sınavı hazırlanıp uygulanmakta hem de ünite değerlendirme uygulamaları ile kazanımlar değerlendirilmektedir.

10. ve 11. sınıflarda; hafta içi 2 ders saati bütün öğrencilerin katıldığı üniversite giriş sınavlarına hazırlık kulübü çalışmaları yapılmaktadır.

Bununla birlikte haftalık ders programında; matematik dersinde 2, fizik – kimya – biyoloji derslerinde haftada 3 ders saati üniversite hazırlık çalışması yapılmaktadır. Edebiyat derslerinde TM sınıflarına 3 saat, FM sınıflarına ise 1 saat üniversite hazırlık çalışmaları yapılır. TM sınıflarında sosyal derslerde de (tarih – coğrafya – felsefe) haftada 2’şer saat üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre eksiklerini giderici – tamamlayıcı etüt çalışmaları yapılır. Her sınıfın ihtiyaçlarına göre temel konu anlatımları, pekiştirici soru çözümleri ve deneme sınavları uygulanır.

12. sınıfta ise; bu çalışmalar daha da yoğunlaşmaktadır. Ağustos ayının 2. haftasından itibaren hafta içi 5 gün yapılan üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmalarına tüm öğrencilerimiz gelmekte, günde 6 saatlik bir program görmektedir. Okulun açılışıyla birlikte bu kurslarımız cumartesi günü sürdürülmektedir. Öğrencilerin okuldaki deneme sınavı sonuçları incelenmekte, bu değerlendirmeler sonucunda her öğrenci için ihtiyaçları doğrultusunda destekleyici çalışmalar bireysel olarakta yapılmaktadır.

REHBERLİK BİRİMİ TARAFINDAN;

✓  Üniversite giriş sınav sisteminin tanıtılması,

✓  Öğrenci başarı gelişimlerinin izlenmesi ve desteklenmesi,

✓  Motivasyon toplantıları,

✓  Okul yönetimi ve rehberlik birimi ders öğretmenlerinden oluşan üniversiteye hazırlık komisyon çalışmaları,

✓  Sınav başvurularının gerçekleştirilmesi,

✓  Deneme sınavlarına yönelik ders çalışma stratejilerinin oluşturulması,

✓  Dikkat ve konsantrasyon becerisi geliştirme çalışmaları,

✓  Sınav kaygısıyla baş etme çalışmaları,

✓  Üniversite bölüm ve tercihlerin oluşturulması çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Eğitim öğretim yılı başında velilere bu çalışmalar hakkında bilgi verilmekte, deneme sınavlarının sonuçlarını “Öğrenci Otomasyon Sisteminden” takip edebilecekleri duyurulmaktadır.

✓  Hedef belirleme çalışmaları,

✓  Sene başında zümreler ile toplanıp her dersten sınıflara göre takviye edilmesi gereken ders saatlerinin belirlenmesi,

✓  Sınıflarda baraj sorunu olan öğrencilere ek etütlerin uygulanması,

✓  Anlaşmalı yayınevinden alınan konu testlerinin tüm sınıf düzeylerine uygulanması,

✓  Alan dışı tercih yapacak öğrencilere ise tercih yapacağı alanın dersleri ile ilgili takviye yapılması,

✓  Sınıflara yıl sonunda okullar kapanınca 1 Temmuz’a kadar isteğe bağlı olarak üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

YURTİÇİ ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK BİRİMİ;

Her ayın ilk haftası lise son sınıf öğrencileri ile birlikte 5 veya 6 kişilik gruplar halinde görüşmeler yapılır. Öğrenci, veli ve öğretmenlerimize TYT-AYT konusunda bireysel danışmanlık hizmeti verilir. Sınav içeriği, puan analizleri, sınav taktikleri, tercihler ve meslek seçimi konularında seminerler düzenlenir. Lise son sınıf düzeyindeki öğrencilerin üniversite sınavı hazırlık çalışmaları yakın bir şekilde takip edilir.

Okulumuzda yapılan deneme sonuçlarına ve dershanede alınan sonuçlara göre öğrencilerin eksikleri tespit edilerek eksiklerin tamamlanması için öğrencilerle görüşülerek önlemler alınır. Öğrencilerimize ve velilerimize, TYT-AYT başvuru formunun eksiksiz ve yanlışsız doldurulması, tercih formunun sağlıklı ve doğru oluşturulması konusunda danışmanlık verilir. Öğrencilere başvuru ve tercih döneminde bire bir danışmalık verilerek, öğrencilerin kararsızlıkları, yapabilecekleri tercih ve teknik hataları görüşmeler sırasında tespit edilip düzeltilir.